15 oktober 2023

En av många små tankar: Ett gott skratt förlänger livet?

"Efter en lättare lunch med korv och bröd samt Bostongurka så kan man lägga alla handlingarna åt sidan för stunden, och bara koncentrera sig på det som är viktigast i livet just nu? Det är så klart att leva i nuet, och inte fastna i nåt skit som trycker ned dig än mera? Även om nuet finns här och nu så finns det både forntid och framtid att ta hänsyn till. Man kan inte bygga någonting av värde om man inte har med sig båda delarna så tänker jag? För en stund sedan var jag ute med jycken Dino i ett strålande höstväder, med hög och klar luft med glada promenerande människor med solbrillor och avslappnad look. 


Faktiskt så känns livet lite enklare när solen skiner vinden är lugn och fin regnet uteblir och fåglarna sjunger sin truddelutt, vad kan gå fel då jag bara undrar? Men ändå känns den här tiden som ett stycke mellanting inför vinterns ankomst? Det bästa av allt blir om allt går i lås, då slipper jag både gräsklippningen och snöttskottningen för tid och evigt vilket jag ser fram emot. Om nån timma så börjar min unika egentid eftersom övriga familjen skall uträtta sina saker på olika håll, så skall jag parkera mig i sängen med glass och bara njuta av nuet och tiden som är och blir."




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Man gör i stort sätt vad som helst?

"Fortfarande är inte vädret någon höjdare, lite småkallt regn i luften och allmänt gråtrist. Trots det så har jag fixat med elkablarna ...