29 oktober 2023

En av många små tankar: Ur led är tiden?

"Igår hade jag grabben hemma vi sorterade bort alla dom bra och ha grejerna i förrådet som vi egentligen skulle ha slängt vid förra rundan? Nu minimerades istället antal prylar till mer hanterbart nu när flytten eller dagen D börjar närma sig? Inom ett visst tidsrum tar vi vårt återstående pick och pack och flyttar, till ett ställe som passar oss som handen i handsken. Vårt nuvarande boende är som ett minimalt slott utan flyglar tinnar och torn, utan otaliga rum vinklar och vrår. Utan milslånga arealer bottenlösa insjöar och njutningsbara vattenfallen i en trolsk tillvaro. Vi har gemensamt kommit fram till att våran tid just här på denna plats är förbi och en nystart kan ske på det andra. 

I går kollade vi in Exorcisten med tonårsdottern, jag trodde att hon skulle dö av skräck men istället tyckte hon att filmen var det töntigaste hon någonsin hade sätt. Den filmen var min första barnförbjudna film, på den tiden tyckte jag filmen var sjukt läskig. Eller som min kollega sa om Hajen att den var den mest löjligaste film som hade gjorts när hon såg om den nyligen? Men som sagt när man var ung då tordes man knappt bada i badkaret för man var rädd att hajar skulle dyka upp? Tiderna förändras och vi med den, idag görs filmerna med helt andra metoder utveckligen går liksom framåt. I natt vaknade jag i soffan efter midnatt klev in i sänghalmen och glömde ställa om klockan. Det som vart 08.30 blev i stället 07.30 så jag låg och drog mig en stund till utan några större samvetskval."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När komfortzonen rubbas?

"Går precis in i en fyra dagars lång och efterlängtad ledighet, ni kan inte ana hur djävla skönt det känns huden knottrar sig faktiskt....