10 oktober 2023

En av många små tankar: Snart kommer han som alla talar om?

"På spisen puttrar potatisen och frugan har redan gjort iordning fläsksteken det gjorde hon igår. Har smakat av gräddsåsen som såklart var i världsklass, just såser är frugans specialitet. Utanför fönstret är det redan svartare än svart, höstmörkret kompaktare än någonsin förr. För en höstmänniska som jag är det underbart att varva ned och inte känna sommarstressen, som är den tid då man skall hinna med så mycket som möjligt helt under semestern. När man varken är snickare eller hemmafixare av rang snarare hantlangare, så sådana krav har jag inte att jag måste åstakomma något hela tiden. Det enda som jag har gjort är att bygga trädäcket samt måla om alla rum i huset, medans frugan sköter om utsmyckningen även stylar upp inredningen snyggar till med blommor och så vidare. 


På nåt sätt kompletterar vi varandra som handen i handsken, ingen är för dåligt ingen är för bra det mesta flyter bara på i en jämn fin ström. Världen utanför känns oroligare nu än på många år, ondskan lurar i vassen redo att dyka upp när man minst anar det? Rätt som det är kan man själv hamna i epicentrumet? Vädret är förhållandevis okej på dagarna men svinkallt på mornar och kvällar, kylan kryper allt längre ned och snart knackar kung bore på och vill ta kommandot över allt levande. Innerst inte tycker jag mindre bra om vintern, men är tvungen att acceptera den? När frugan får tända sin många värmeljus, försvinner det mindre bra och blir behagligt trots allt."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När komfortzonen rubbas?

"Går precis in i en fyra dagars lång och efterlängtad ledighet, ni kan inte ana hur djävla skönt det känns huden knottrar sig faktiskt....