29 oktober 2023

En av många små tankar: Halloween?

"I köket håller frugan så bäst på med att fixa till Hallowen pumporna både på fram och baksidan, fastän inte den riktiga halloween är förens på tisdag. Vi i vår familj firar ju inte halloween utan vi tycker att det är lite kul med pumporna som lyser upp i mörkret. Vi anammar inte heller den amerikanska versionen med bus eller godis med för den delen, eftersom mina barn är så pass stora nu. Skräck respektive döden är en högst naturlig del utav det levande livet, där man hedrar sina döda nära och kära vid allahelgona. Personligen är jag av den gamla stammen som tycker att man måste bevara traditionerna, för utan traditioner är vi i stort sätt ingenting förutom ett skal som det växer hår på så tänker jag? 


Döden finns ständigt närvarande liksom livet dom går ju hand i hand genom vår utmätna tid på jorden. Någongång ska ju allting ta slut, en del möter livets slut snabbare av olika orsaker? Kom ihåg själv när man var barn då man gick på spökvandringar, då det berättades om huvudlösa män som skrek sig genom skogens täta innandömmen. Tills det till slut rosslandes knackade på ytterdörren och ville in i stugvärmen. Men än idag kan man bli livrädd för minsta avvikande grej när man är ute och går, då är det alla inomborda hjärnspökena som rumlar runt i skallbasen."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: I en elektrifierad värld?

"Värlen blir allt mera elektrifierad på gott och ont, på världens största bilmässa i Shanghai samlas hela bilvärlden under samma tak se...