22 oktober 2023

En av många små tankar: I skydd av mörkrets makter?

"Som sagt mörkret kommer vara dominerande ett bra tag framöver tills snön lyser upp det hela. Så har det ju alltid varit så länge som man kommer ihåg, mörkt när man cyklar till jobbet mörkt när man cyklar hem från jobbet. Mörkret kan göra konstiga saker med människors psyke, en del måste ha ljusterapi för att fungera medans andra hittar andra vägar för att klara av den långa mörka årstiden. Personligen har jag inga som helst problem med mörkret, fast så här på ålderns höst kanske man har blivit lite mera försiktigare med mörkrets makter. Man vet inte vem eller vad som lurar i skydd av mörkret? Det kan vara allt ifrån hot till vänskap?


Nu är man ju inte livrädd för att gå ut när mörkret har lagt sig, men jag har såklart full respekt för dom som är det. Frugan är helt såld på värmeljus så hon om någon har en förmåga att lysa upp tillvaron, det är nåt speciellt när kvällen kommer och ljusen är tända. Man går liksom in i ett mentalt lugn och känner fridens liljor omhulda våra vardagstressade kroppar. Man är ju uppväxt med skräckhistorier just vid denna tidpunkt, det har jag även fört över till mina barn som bara älskar skräckfilmer dess mystik och bara njuter av dess innehåll."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Om den saliga blandningen?

"När jag vaknade denna söndag så både det snöade och regnade i ett kaosliknade tillstånd, herregud tänkte jag i mitt stilla sinne inte ...