02 oktober 2023

En av många små tankar: I väntans tider?

"Det började med duggregn i morse när jag trampade iväg med stålhingsten runt 6, för att sedan få se solen spricka upp på eftermiddagen med ett leende på läpparna. I morgon lär det inte bli lika roligt, då mängder av regn väntas falla till allas förtret. Frugan kom hem med kronärtskockor idag, så nu blir det kronärtskockssoppa till kvällsmat vilket är ljuvligt gott en riktig delikatess. Den soppan kan jag inte ha till matlådan, utan jag får istället steka upp lite potatisar och tärna ett gäng grillkorvar det funkar klockrent. Igår söndag passade jag även på att plocka ihop utemöblerna som jag packeterade i en prydlig fyrkant på altanen. Även röjde undan i våra pallkragar spadvända jorden och snygga till, nu när det är gjort kan man invänta den kommande vintern. 


Den stora frågan dennna vinter blir, hur lång den blir hur kall den är eller blir det inget alls det återstår att se? Löven börjar nu trilla av i en allt snabbare takt i alla dess skarpa höstfärger, snart blir träden lika kalla och kala som resten utav omvärlden. Kort sagt så börjar naturen förbereda sig för det som komma skall? Mörkret lägger sig allt tidigare på kvällarna, och stiger upp allt senare på dagen. Än så länge är det en naturlig fas på årstiderna, men frågan är hur länge det naturliga håller i sig? Det vet varken du eller jag, och det står knappast skrivet i stjärnorna"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...