30 september 2023

En av många små tankar: The End?

"Bland dom sista gräsklipparna dundrar förbi mitt sovrumsfönster, påpälsade med uppgivna miner det känns som om gräsklippar säsongen börjar närma sig sitt slut? Kan det verkligen vara så kul att klippa gräsmattan? Det är nog bara ett fåtal gånger kvar sedan är det dags att byta ut gräsklipparen mot snöskyffeln, årstiderna går än så länge som dom ska men nog börjar ändå vintrarna bli lite varmare och somrarna lite ännu varmare. Därimellan regnar det sjukt mycket i tid och otid, katastroferna avlöser varandra tragedierna likaså. Snart går det inte en dag då man läser om diverse katastrofer, i stort sätt på varje liten plätt på världskartan. Vi bor i ett 6 familjers hus där vi har var sin gräsklipparvecka även vintertid med snöskottning, jag får vänta ett par veckor tills det blir min tur att klippa då kommer vi in en bra bit i oktober. 


Där jag bor har jag ironiskt döpt om till skilsmässodiket, pågrund av att det bor många ensamstående mödrar resten är pensionärer och en och annan barnfamilj etableras. Snart glider även jag in i kategorin pensionärer vilket ska bli helt underbart, nu ser man äntligen snart slutet på ett långt och krokigt arbetsliv. Men än är jag inte där och förresten vet man inte vilket kroppslig status man har i morgon, snabba förändringar kan komma som en blixt från klar himmel. Om ett par timmar kommer nog frugan hem från den där höstmarknaden, det ända som jag ville ha med var ett par saltlakritsremmar men känner jag frugan rätt vilket jag såklart gör så inhandlas det säkert ett par varor till."




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Det stora återhämtningsdagen?

"Har precis återhämtat mig efter gårddagens värsta och skönaste sommarvärme, då man i stort sätt var ute med bar överkropp från tidig m...