07 september 2023

En av många små tankar: När livet skenar?

"Vaknar abrupt upp med en skenande sopbil i öronvrån som gasar på, som om den sista stunden var kommen? Den tvärnitar och backar tjutande upp med sina varningsserener helt utan förvarning. Det hela låter som värsta flyglarmet. Naturligtvis kunde man ha vaknat upp betydligt bättre, men så är livet i vår gravt urbaniserade värld. Det ska låta det ska larma och väsnas det bara är så. Ska man ha det lugnt och skönt, skall man nog bosätta sig mitt i skogen långt ifrån civilisationen där endast ugglornas hoande ekar och björkarna susar för vinden. 


Gick ut med våran jycke Dino på morgonkvisten innan kneget, mörkret låg fortfarande kvar som en svart tung matta och nattdaggen fuktade mina väl ingågna jympaskor. Vi gick våran vanliga halvtimma runt kvarteret, helt kliniskt ifrån diverse hurtbullar nattsuddare och andra frustande fenomen. En och annan cyklist susade förbi mig på väg till eller ifrån någonting? Även idag skall regnet utebli och plusgraderna skall ligga i överkant, men ändå någonstans bortom det finns det som komma skall."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Om den saliga blandningen?

"När jag vaknade denna söndag så både det snöade och regnade i ett kaosliknade tillstånd, herregud tänkte jag i mitt stilla sinne inte ...