12 september 2023

En av många små tankar: Genom eld och vatten?

 "Livets väg kan både vara tillfälligheter slump eller ödesmätta, vissa har det utstakat andra brottas bland törnen  tillfälligheter och ris andra halkar in på både bananskal eller via räkmackor. Ska jag gå till mig själv så har livets väg knappast varit rak och stabil snarare en väg genom mentala brottningsmatcher där man till sist har bollats runt mellan olika alternativ? Knappast den enklaste vägen men ändå en väg som i slutändan endast har gynnat mig. Eftersom man knappast var klassens ljushuvud så har man fått gått helt andra vägar än autobahn, med parollen det ena ger det andra. Så här i efterhand så har på något sätt cirkeln till sist slutit sig, och allt har bara blivit så bra. I dagens värld ställs helt andra krav på kompetens, konkurrensen är betydligt hårdare nu än förr med helt andra digitala verktyg och så vidare. 


Trängslen vid det löpande bandet är nu mera blott historik, folket vid bandet har byts ut mot en dator som gör folkets jobb både bättre noggrannare och effektivare. Har man inte vare sig utbildning eller spetskompetens kan man känna sig blåst på arbetsmarknaden, där företagen i stort sätt kan handplocka sin personal för sina ändamål. Kvar blir dom som saknar dom egenskaparna och får ta dom jobben som inga andra vill ha? Därför är så himla viktigt att tidigt skaffa sig en gedigen och bred utbildning, för att över huvudtaget ha en sportslig chans på arbetsmarknaden. Själv har jag dock endast några få år kvar att arbeta, och kan blicka tillbaks på ett rikt arbetsliv genom många branscher och inriktningar."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...