04 september 2023

En av många små tankar: En kung bland andra?

"Idag känner jag mig som kungen i solgasset, en sorts glad kung på kneget? Allt går så djävla mycket lättare nu än när det regnar och håller på. En kollega undrade hur många regndroppar finns det egentligen? Typ hur många sandkorn finns det i Sahara, kontrade jag och ryckte svarslöst på axlarna? Det spelar ingen djävla roll hur mycket matematiker du är för där går du bet jag lovar. Flera delar i Sverige ligger fortfarande under vatten, åar och andra vattendrag har svämmat över vilket får fruktansvärda konsekvenser främst för villaägarna men även infrastrukturen får sig en törn. Man ser klart och tydligt att den moderna citykonstruktionen inte alls är anpassad för extremvädret och dess makter. 


Hoppas bara att det nuvarande vackra vädret, får hålla i sig ett tag framöver så att vattenmassorna kan sjunka undan eller helt försvinna? Man kan ju alltid hoppas? Det kanske är så här vi får leva fortsättningsvis i extremvädrets obarmhärtiga käftar, där den lilla människan är lika hjälplös som musen i fällan. Kanske är så att vi får bygga bostäder som helt är anpassade efter extremväder, det är bara en logisk tanke? Hösten är här för att stanna, mörkret lägger sig tidigare nu än någonsin förr. Varje dag blir några sekunder mörkare, ljuset kryper allt längre bort ifrån oss. Frugan bombarderar oss men även alla fria ytor med värmeljus, och vips har vi en mysfaktor som heter duga."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Från då till nutid?

"Nyheterna handlar mest om fångutväxlingen med Iran prinsessans svenska sommar och mediavåldets inverkan på tonåringarna. Våldet eskale...