26 september 2023

En av många små tankar: Bland underbara dagar?

"Ytterligare en helt underbar dag snart till ända med lagom mycket sol, kort sagt en helt förnämlig dag den checkar vi av. Tydligen så skall hela veckan gå i samma ljuvliga tema, naturen kanske låter oss få njuta av det vackra vädret tills någon överdådig trycker på regnknappen och startar helvetet? För någon dag sedan passade jag på att tömma våran spapool, den hade liksom gjort sitt för denna säsong. Nu väntar man bara på att plocka ihop sommarmöblerna till en liten fyrkant med presenningen på, såsom man alltid har gjort sedan urminnes tider. 


Frugan och jag är för närvarande inne i en smalmatshistorik med typ lättviktig blomkålsgratäng och ett par skivor osekta kasslerskivor, blomkål i alla dess former älskar jag det finns typ inget godare? Innerst inne så är jag nog en riktig höstmänniska som älskar när mörkret lägger sig tidigt, när frugan tänder sina värmeljus när den gångna sommarhetsens krav har tonats ned. Nästa vecka skall frugan och hennes morsa åka på en höstmarknad som ligger ett par mil utanför stan, för mig får dom göra precis vad dom vill för själv tänker jag göra helt andra saker såsom städa badrumskaklet som börjar se rent fördjävligt ut."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...