06 september 2023

En av många små tankar: När min indianskugga rumlar runt?

"Sista svansen av sommaren kramas ut eller rättare sagt den värmen som finns kvar efter allt djävla kroniskt regnande. Någon gång i oktober infaller brittsommaren då det kan bli varmt som attan om den infaller? Vi kallade det för indiansommaren när jag var barn, därför att vi trodde indianerna var orsaken till detta fenomen? I alla fall så blev vi indianen som dansade krigsdansen och samtidigt rökte fredspipa lite huller om buller. Ärligt talat så har den här sommaren 2023 åtminstone i min region varit den värsta i mannaminne, lite skillnad mot sommaren 2018 då det var tokvarmt hur länge som helst. Till sist sökte man den skuggan som inte fanns att tillgå i ren desperation? 


Ordet lagom är ett klassiskt svenskt ord som berättar att allt är balanserat ett status quo läge, det är varken bra eller dåligt utan helt enkelt bara lagom. När det gäller vädret så är antingen eller tokvarmt eller tokregn, då är det inte frågan om någon balansering. Samtidigt som stora delar av europa har haft både tokvarmt svåra skyfall bränder och andra katastrofliknande saker, vilket leder till att man börjar undra vart det hela barkar hän? Nu har det varit ganska fina dagar under en längre period, men som sagt man kan aldrig längre förutse prognoserna som man gjorde förr?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Summan av kardemumman?

"Nu har vi bott första veckan på det nya stället och det känns sjukt bra, från ett litet boende på under 60 kvadrat till ett stort radh...