21 september 2023

En av många små tankar: Mindre morska män?

"Idag har vi upplev värsta högsommarvärmen med typ 23 plus, medans man på mitt jobb har kollat in en kort dokumentär om livet i skärgården i vintertid en film från typ 70-talet. På den tiden var det bannemig snö så det stod härliga till och dessutom kallt som attan. Fiskarna gnällde inte då dom la ut sina vinternät i 25 graders kyla utan vantar, där kan man snacka om tuffa killar. Nu för tiden gnäller folk då det kommer några få snöflingor och skyller det hela på guds förbannelse? Kom ihåg mig själv i barndomen, då var man alltid ute och lekte i värsta snöstormen och kallt som fan var det också, när man kom hem igen på senkvällen var man minst lika stel som en glasspinne men morsan gjorde varm choklad och ett gäng prickigkorv mackor som plåster på såren då tinade man liksom upp inombords. 


Minns den där tiden med glädje, sånt där kommer knappast tillbaks igen. Nu för tiden finns det knappast nån som leker ute? Det kan komma ett par till strödagar med värme, så det gäller verkligen att suga på den karamellen. Rätt som det är kommer den där förbaskade snön då är det liksom ingen återvändo. Det finns folk som påstår att varje årstid har sin tjusning vilket förvisso kan vara sant, men just vintern kan man gott skippa. Om typ någongång i framtiden kan vi nog förväntas oss två klimatperioder, en blötare och en varmare eller om ni så vill kallare?"
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...