13 september 2023

En av många små tankar: Av jord är du kommen?

"Omständigheterna i världen påverkar naturligtvis även Sverige, där vi kommer att få kännbara konsekvenser av höjda elpriser höjda bränslepriser andra ekonomiska förhållanden höjda matpriser med mera. Efter det myckna regnandet på hemmaplan kan vi inte förvänta oss några rika skördar, utan vi blir i stället tvingande att importera en stor del spannmål vilket gör att priserna skjuter i höjden. Vi kanske inte kan påverka klimatet i framtiden, utan vi får i stället se till att anpassa oss efter rådande förhållanden med andra typer av spannmål nya grödor nytt sätt att tänka och så vidare? Vi får ta konsekvenserna av hur det ser ut idag, och försöka göra det bästa möjliga av det vi har. 


Maten och försörjningen kommer även i framtiden vara det viktigaste, ändrar vi inte om vissa parametrar så tar det längre tid att anpassa oss framöver? Just nu känns det som vi är inne i ett avgörande vägskäl för jordens befolkning som blir allt fler, snart kommer vi komma till en punkt som vi inte klarar av längre? Men vi är inte där än men onekligen så närmar vi oss den i vår falska trygga verklighet. Den här generationen känns på något sätt som trend och banbrytare, det är nu som vi kan åstakomma förändringar förbättringar och framför allt skapa oss ett bättre levnadsförhållande som är gångbart för framtiden."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När komfortzonen rubbas?

"Går precis in i en fyra dagars lång och efterlängtad ledighet, ni kan inte ana hur djävla skönt det känns huden knottrar sig faktiskt....