23 september 2023

En av många små tankar: En helt vanlig dag i det urbaniserade vilda västern?

"Världen rämnar och framför allt det där otäcka slukhålet som plötsligt uppenbarade sig i Stenugnsund. Marken under vägbanan undermineras efter det eviga överdjävliga regnandet, tro fan det att marken till slut ger vika. Nu gick det förhållandevis ganska bra trots allt, men det kunde lika gärna ha blivit en gigantisk katastrof av ofattbara mått. Den drabbade sträckan kommer ta flera månader att återställa i befintligt skick igen, och för att nu inte tala om dessa åtskilliga miljarder som det kalaset kommer att kosta? Klimatförändringarna börjar verkligen kännas vid, nästa steg för mänskligheten blir att anpassa sig efter detta med både nybyggnation och infrastrukturen vilket säkert kommer bli en utmaning för framtidens berörda parter. 


Dom hämndrelaterade dödskjutningar fortsätter och kommer så att göra, tills det inte längre finns någon att skjuta? Rena djävla vilda västern med andra ord. Den otrevliga poängen i den illaluktade kråksången blir att oskyldiga får sätta livet till i den kriminella soppan. Typ att vara på fel plats vid fel tidpunkt? I går tömde jag min spapool på vatten för att nu tala om någonting helt annat, och med en skål kunde konstatera att sommarsäsongen här och med definitivt är över för den här säsongen. Stackars Kiruna borna som fick typ en halvmeter snö så skolor och annan verksamhet blev inställda, vinter har börjat för en del medan andra som typ jag hoppas att den aldrig någonsin kommer hit."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Om den saliga blandningen?

"När jag vaknade denna söndag så både det snöade och regnade i ett kaosliknade tillstånd, herregud tänkte jag i mitt stilla sinne inte ...