11 september 2023

En av många små tankar: När livet formas?

"Ibland tar livet konstiga vägar som man kanske inte hade räknat med? För egen del föddes man i hjärtat av betongdjungeln där man fritt formades bland betong asfalt stål och glas, men även i taggbuskarna låg man titt som tätt och krälade i när man skulle lära sig att släppa styret på cykeln. Vi växte upp i ett framtidsområde för barnfamiljer med stora grönområden, ett torg med skola post kondis ungdomsgård frisör färg och cykelaffär med tobaksaffär fisk och livsmedelsaffär så långt var allt perfekt. Sedan kom depressionen med fylla droger våld och kriminalitet samt utanförskap och sociala missanpassningar. 


Drömmarna gick succesivt i kras för många som trodde att området var en själslig oas men så blev det inte. Själv bodde jag större delen av min uppväxt i området som jag älskade över allting annat, där fanns mina polare mina flickvänner min kraft frodades. Tills man en dag flyttade där ifrån för ett annat område som på den tiden också var ett framtidsområde. Allt eftersom decennierna gick så förändrades dessa områden radikalt, nytt klientel flyttade dit och skapade sin nisch för området. Idag finns det inga framtidsområden idag finns det bara dyra moderna lägenheter där ingen låginkomstagare har råd att bo i, klyftorna växer för varje dag som går nu mera ser statsbilden helt annan ut sedan jag växte upp."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När komfortzonen rubbas?

"Går precis in i en fyra dagars lång och efterlängtad ledighet, ni kan inte ana hur djävla skönt det känns huden knottrar sig faktiskt....