13 september 2023

En av många små tankar: När varje krona vänds till fördel?

"Tänker ofta på hur privilegierad man ändå är i Sverige trots allt, som skattebetalare är man ju med och bidrar till en fungerande sjukvård till en relativ bra välfärd en bra infrastruktur får man ändå lov att säga? Personligen så har jag varit arbetslös under en ganska lång period, då fick man verkligen vända på varje krona och kanske inte spontanshopa varje gång man gick på stan men det gick fast det satt långt inne. Alla gånger gick det inte ihop sig alls? Fick verkligen rätta mun efter matsäcken. Sedan finns det naturligtvis dom stackarna som aldrig kommer in i arbetslivet av en eller annan orsak, för dessa människor är såklart varje dag en mardröm utan dess like. Är man pensionär som jag blir om typ X antal år, då vill man såklart kunna försörja sig på sin pension efter att i ett helt arbetsliv gjort rätt för sig och betalat skatt. 


Min generation finansierar dagens pensionärer medans nästa generation skall finansiera den dagen som jag går i pension? Det stora frågan blir då om det finns några pengar kvar? Arbetsförhållanden ser betydligt annorlundare ut nu än vad det gjorde förr, då man i princip jobbade ett helt arbetsliv på ett och samma ställe? Arbetsmarknaden är helt förändrad, där företagen i stort sätt kan plocka åt sig den kompetens som just dom behöver. Helt enkelt man skräddarsyr sin personalstyrka. Kvar blir resten som gör det andra som kanske inte märks men syns, en ack så viktig arbetsgrupp i vårt samhälle som alltid behövs. Konstaterar att alla kan inte bli raketforskare, några kanske blir både frisörer eller underhållsmontörer?"
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...