30 september 2023

En av många små tankar: Dagen då kraften pausas?

 "Det gamla trygga Sverige håller sakta men säkert på att rasa ihop som ett korthus. Dom kriminella gängen håller på att ta över allt och alla, där polisen står handfallna utan att kunna påverka nån ting? Till och med grannlandet Norge börjar dra öronen åt sig, tack vare att dom kriminella nätverken gör allt fler brott i Norge. Herregud kan man inte hantera det som händer? Klart att militären måste stödja polisen i våldsamma situtationer, det tycker åtminstone jag är logiskt. Den skenande okontrollerade klimatförändringen börjar märkas på alla håll och kanter på vårt arma klot, nu senast i New York där tunnelbanesystemet i princip står under vatten. Vädret är nog för långt gånget för att kunnas repareras, med det kriminella otyget borde man fan kunna tygla. 


Mitt recept är mera hårdhandskar mindre byråkratiska snårskogar och framför allt mindre velande. På min tid var det inte schysst att slå någon som redan låg på marken, idag finns inte den klausulen över huvudtaget. Istället för knytnävar andvänds både vapen och tillhuggen, man undrar bara vart världen är på väg någonstans? Om detta dilemma vet man i dagsläget inte ett skit om? Idag är det i alla fall lördag, en dag då frugan skall släpa runt med ett gäng åldrande tanter på en höstmarknad ett par min utanför stan. Själv tänker jag inte alls gå på någon tråkig marknad, utan iställen skall både jag min dotter och våran jycke Dino enbart slappa och gör så lite på så lång tid som tänkas kan."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Om den saliga blandningen?

"När jag vaknade denna söndag så både det snöade och regnade i ett kaosliknade tillstånd, herregud tänkte jag i mitt stilla sinne inte ...