19 september 2023

En av många små tankar: Om bättre tider kommer?

"Vädret fortsätter att gäcka oss ömsom sol ömsom regn i lika delar, i morse hade jag nästan 17 plusgrader dagen före låg det på 7 plusgrader. Det är väl så här det är i brytningsperioden mellan varmt och kallare, vädret har ännu inte bestämt sig för hur det skall vara? Rätt som det är blir det kallt mest hela tiden? Annars är allt precis som vanligt, kriget fortsätter med oförminskad kraft i Ukraina dödskjutningarna i Sverige fortsätter även det med oförminskad kraft. Ondskan finns både utanför och innanför våra gränser, det goda finns förstås också men ondskan har en tendens att kväva den. 


Kommer aldrig att vare sig förstå eller begripa vaför man i vår upplysta moderna tid startar ett krig, jag kan förstå om man gjorde det på medeltiden för då visste man inte bättre? Kom själv ihåg dom små interna krigen i sandlådan då vi lekte med bilar på uppbyggda banor, ibland kunde det hela utarta och bli till värsta sjöslaget. På den sandlåda nivån tycker jag att det börjar bli i vår omvärld, kan ingen bara sätta ned foten för fredens skull åtminstone? Här hemma i Sverige brottas vi med den svaga kronan, höjda matpriser skyhöga elpriser den tighta ekonomin blir allt tightare till sist förlorar man dom minimala marginalerna för ett drägligt liv. Annars så har dagen bjudit på föga överraskningar i all sin rutinaktiga fyrkant."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...