27 september 2023

En av många små tankar: Dagar då clownen skrattar?

"Ibland känns livet som om grannen kör den trötta gamla gräsklipparen på lägsta möjliga nivån i skithögt gräs, den hostar hackar säger ifrån och undrar om gubben skall höja ett par nivåer? Men oftast är det som om man mentalt susar fram på en tråkig motorväg utan några djävla kurvor alls, sammanfattningsvis kan ens liv gestalta sig hur som helst? Precis som med allt annat så finns det bra och dåliga dagar, just idag hade jag en högst lagom normal dag utan några som helst incidenser. Jobbar man typ som clown visar man såklart ett helt annat ansikte utåt än inåt, ibland känner man själv sig som en clown alternativt en pajas. Ibland kan det vara fasaden som bär upp ens existens som ett rangligt korthus? Dagen har liksom igår bjudit på kanonväder, den kramar ut den sista gnutta sommarvärme. Folket runt omkring mig har liksom jag svårt att välja rätt kläder? 


En del skiter i det och kör på med t-shirt shorts och foppatofflor även solbrillor, en del kör med mössa vantar och ser allmänt coola ut eller? Så här i brytningspunkten innan vädret har bestämt sig, är det som sagt skitsvårt att klä sig efter årstiden? Det är lättare att klä sig på vintern än på sommaren, eller så är det inte det? Hur som helst hade jag blomkål och spenatgratäng till matlådan idag, det är perfekt att börja så efter sommarens glupska frossande. Ikväll tänker vi slå till med en räk och mangosallad med chili, frugans recept är fortfarande hemligt i fråga om övriga ingredienser. Det är precis som när tränare plockar ut laget en timme före matchstart."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Om den saliga blandningen?

"När jag vaknade denna söndag så både det snöade och regnade i ett kaosliknade tillstånd, herregud tänkte jag i mitt stilla sinne inte ...