23 september 2023

En av många små tankar: När deluxen talar klarspråk?

"Alla vägar bär till Rom sägs det, åtminstone flertalet av dom? Men vägen till Stenungsund bar minsann ned i ett kopiöst stort slukhål ett gigantiskt potthåll deluxe. Kan själv föreställa mig den skrämmande tanken att köra bil, och helt plötsligt faller bilen ned i ett stort djävla bottenlöst hål som man kanske inte riktigt hade räknat med? Får rysningar av blotta tanken. Klimatet och naturens lagar håller på att förändras till andra nya förutsättningar, kanske är det så att naturen håller på att hämnas på oss människor som medvetet har skadat dess sköra själ? Det är bara en hypotes, så god som någon. Idag skall vi förresten på finmiddag hos min moster och hennes gubbe, som verkligen inte snålar med delikatesserna i form av mat och dryck. 


Innerst inne så har vi ingen aning om vad dom tänker bjuda på, det ska vi ju inte heller veta om för då blir det ingen överraskning. Förra gången om jag minns rätt så var förrätten en gudomlig ramslöksoppa, för att sedan bli serverade en grymt mustig boeuf bourguignon. Till efterrätten blev det hemmagjord glass med färska bär och frukter. Det kallar jag mat för gudar. Det skall faktiskt bli riktigt skönt att få åka bort på middag och bli serverad för en gång skull, dom senaste gångerna har vi haft bjudningar hemma då är det jag som får slava i köket. Eftersom även moster och hennes gubbe tycker om hockey, så skall vi självklart följa vårt hjärtelag Örebro som spelar borta mot Skellefteå. En högtidstund så god som någon."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Om den saliga blandningen?

"När jag vaknade denna söndag så både det snöade och regnade i ett kaosliknade tillstånd, herregud tänkte jag i mitt stilla sinne inte ...