12 september 2023

En av många små tankar: Slaget i sandlådan?

"Kanske är man nu än någonsin förr beroende utav goda vänner stort kontaktnät och bra relationer, man vet aldrig när man kan behöva kontakta en vän om någon sak? Tjänster och gentjänster blir allt viktigare. Där vi bor har vi alltid haft bra relationer med våra grannar en schysst grannsämja, men på sistonde har det smugit sig in ohälsosamma orosmoment som håller på att krackelera det fina på ytan perfekta bilden. Snart har man kommit dit hän att man inte längre blandar sig med grannarna, utan bara är artig hälsar och konstaterar dagens bra eller dåliga väder? Det bildas olika grupperingar här och där, det hela påminner om den banala stenåldersmässiga striden i sandlådan där det onda och det goda huserar om herraväldet. 

Ett gäng gamla avdankade häxor och ett gäng gamla bittra gubbar hänger tight och inbillar sig att jorden snurrar enbart kretsar kring denna ansamling av avskräden. Som alltid gäller det att vara stark och stå på sig och hoppas att naturen har sin gilla gång må det än vara? Apropå vädrets makter så fortsätter det knepiga vädret som pendlar mellan mulet halvklart med vissa solinslag och runt 17-20 plusgrader. Själv har jag åkt på en smärre förkylning med en kroppslig nedsatthet, så jag förväntas bli hemma ett par dagar till. Övriga familjen är på sina respektive platser och jycken Dino har jag för en stund sedan promenerat runt med, oavsett hur sjuk man är så får man traska runt med jycken tills han levererar sin förmodade nederbörd."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...