28 september 2023

En av många små tankar: När valen blir minmerade?

"Det sägs att även solen har sina fläckar visst är det så? Min morgon idag började med en sjuhelsikes dimrideå, som var minst lika kompakt som min frukostfil. Framåt dagen började värmen komma och den snuddade vid 22 plus, vilket såklart var helt fantastiskt. På mitt jobb har jag blivit en sorts filmguru som varje torsdag visar nån halvtimmesfilm, idag betade vi av den svåra svälten vintern 1867 i Ångermanland där snöhelvetet inte tinade upp förrens till midsommaren. Missväxt och hungersnöd på en och samma halvtimma, då är det Sverige vi talar om. Då liksom nu är det överklassen som är dom stora elaka dinosaurierna, som gör allt för att minimera underklassens krav.

I filmen berättade dom om barkbrödet som drygade ut kosten, även kängorna stektes upp i pannan. Överklassen skänkte pengar till Norrland, även uppfinnaren Edison skickade en väl tilltagen check från staterna. Nån i församlingen berättade att även han hade ätit barkbröd, så han om någon vet hur barkbröd smakar. Ibland har man inget annat val än att tugga i sig vad som bjuds, själv sög man på tavelramarna titt som tätt när man var pank och fågelfri. Från det ena till det andra så börjar snart hockeyn, då laddar vi upp med pyttipanna rödbetor och ägg vilket är ett perfekt tilltugg naturligtvis skjöljer vi ned pytten med vitt vin."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...