19 september 2023

En av många små tankar: Med facit i handen?

"Man har således varvat ned och till slut krypit in i sänghalmens gudomlighet med datorn på lilla magen ett glas vin på nattduksbordet och utanför småregnar det finns det något skönare? Svar: Nej! Man har i stort sätt avslutat dagen med dess blandade innehåll, för att avsluta fortsättningen med lite allsköna skriverier. Det där lilla glaset vin ser jag inte som någon himla belöning utan mer som en välförtjänt bonus efter dagens vemödor. På mitt jobb finns det inga lika dagar utan istället väldigt olika sådana, från kavlungt till vindpinad storm på ett ögonkick i ett omväxlande eldorado. Sedan finns det såklart även tråkiga saker som man måste diskutera såsom en ständig läckande budget, till bristfälliga personallösningar knapphänta verktyg till att omsätta dom olika drömmarna till realitet. 


Men samtidigt ett jobb som ger mig så djävla mycket tillbaka, både glädje skratt sorg inåtvända primalskrik och sist men inte minst en mental överlevnadsinstinkt. Kort sagt ett inferno av mentala intryck. Jag har haft ganska många varierade jobb under min snart 45-åriga karriär, allt ifrån hantlangare värderare säljare städare tidningsbud stormarknadesbiträde diversearbetare lagerarbetare till idag vaktmästare. Vägen dit har varit som att gå sicksack i öknen och till slut äntligen hitta smultronen vid paradisets port.På ett sätt ångrar jag grupptryckets inverkan på mitt första yrkesval, men så här med facit i handen blev det sjukt bra ändå."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...