03 september 2023

En av många små tankar: När bollen är rund och ojämn?

"I morgon går man åter in i ekorrhjulet med sina rutiner och sin ihåliga fyrkantighet. Under ett par intensiva dagar har man avverkat mer än vad man normalt brukar göra. Som sagt det kostar att ligga på topp, men på det stora hela så ligger man på plussidan. Idag har man legat i träda och bara använt en ytterst begränsad energi, även idag så har man druckit vin eftersom vi fick gäster då vi åt en creolsk het gryta. Vi passade även på att dräpa den sista skälvande delen av gårddagens kalastårta, så nu vill jag inte se tårta på år och dar? I morgon skippar vi finmaten och går tillbaka till husmanskosten till scratch med den maten som man är van vid. Naturligtvis kollade man in den traditionella finnkampen i friidrott faktiskt för 98:onde gången, som vanligt vann Sverige både på dam och herrsidan. 


Sedan blir man lite ledsen i ögat när man läser om dom idiotiska huliganerna på sthlms derbyt i fotboll, om den hänsynslösa brutaliteten mot domarna. Herregud snart kan inte vanliga hederliga fotbollsälskare gå på fotboll längre utan fara för sitt liv. Vart är vi på väg? Inom kort kanske alla fotbollsmatcher spelas för tomma läktare, och då försvinner tjusningen med innehållet på planet är det det som vi vill ha? För att inte tala om dessa korkade föräldrar som står längts långsidan och skäller som dreglande galna hundar på sina barn och på dom stackars domarna som dömer matchen."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...