10 september 2023

En av många små tankar: Om dagen efter?

"Dagen efter vårt skogsäventyr med både lingon och trattkatarellplock, kan man börja räkna alla myggbetten på armar panna nacken med mera och dom var många till antalet jag lovar. Det är kanske inte så konstigt eftersom det i stort sätt har regnat hela sommaren, och naturen inte har fått en chans till att torka upp. Myggen har ökat lavinartat nu har det även tillkommit andra arter som ska vara ännu mer djävligare. Naturen håller på att ändra på sin färgskala från grönt till sprakande rött på vissa ställen, men fortfarande är färgen överhängande grönt. Även mentalt förpassas man in i ett höstliknande tillstånd där lugnet finns, man kanske inte riktigt är lika på som på vårkanten. 


Eftersom man är en höstmänniska så är det här tillståndet normalt åtminstone för min personlighet. I dag söndag skall jag fara på en uppvakning på eftermiddagen för att sedan komma hem och rensa både lingonen och trattisarna. Nästa helg är även den fullbokad med uppvaktningar både lördag och söndag med pompa och ståt, efter den intensiten kommer lugnet åter att råda i min region. Ljudet av tystnaden är den underbaraste av ljud, men ibland störs det utav den ettriga sopbilen den hemska glassbilslåten även av dom invaderade fiskmåsarnas larm."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...