02 september 2023

En av många små tankar: Hipp hipp hurra!

"När jag vaknade i morse så var jag faktiskt 1 år äldre och det kändes verkligen i kropp och själ, inte för att jag är speciellt gammal eller så utan för att jag drack vin igår. Efter en delikat frukost i morse med pompa och ståt med presenter, så fortsätter festen att fortlöpa under dagen. Mina övriga barn kommer på middag i afton, där jag som den självutnämda grillmästaren skall grilla blandannat karré. Idag på min bemärkelsedag så har frugan delegerat mig att städa badrummet, en delegering som mera känns som ett straff än en belöning? Men belöningen kommer såklart senare på kvällen? Förr i tiden skulle man fotograferas med finkostymen i mitten av ett dignande blomhav det såg liksom ut som ett begravningskort, nu för tiden är det andra kriterier som gäller. 


När jag nu har kommit upp i min nuvarande ålder så känns det som om man har passerat medelålderns gyllene era och börjar krypa in i ett annat åldersvarv utan återvändo där det bara går utför, nu gäller det bara att försöka överleva dagen och nästkommande dag samt bibehålla sin vigör så långt det är möjligt. Förändringar av olika slag kan oftast komma utan förvarning, men har man tur kan man hantera förändringarna i tid? Vilket inte är så djävla lätt alla gånger. I morse kände jag mig betydligt äldre än vad jag brukar vara inte på grund av siffran utan att jag drack en betydande mängd vin igår kväll, idag fortsätter kalaset med förnyade krafter med nytt vin och mina kära barn på besök".Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...