08 september 2023

En av många små tankar: På tal om annat?

"Började den här dagen med att nästan poängtera nästan ha ihjäl en geting, men den svimmade av mitt missriktade slag med dagsblaskan. Jag lyfte ut den helskinnade getingen levande då kände jag mig stolt, och kunde konstatera att ha räddat en varelse från en bombsäker död. Alla varelser har rätt att leva anser både jag och trädkramarna, men det finns så klart äckliga undantag såsom myggdjävlar fästinghelveten tvetjärtar för att nu inte tala om silverfiskarna. Dessa varelser som troligtvis inte gud har skapat? Även kryp som harkrankar är familjen livrädda för, personligen så har jag inga som helst problem med dessa harmlösa varelser. 


Man lyfter lätt och ledigt ut dom i ett av långbena, och vips så har man återigen räddat ett liv i naturens helhet som annars skulle gå mot en bombsäker död. I plugget fick man dissekera grodor vilket nu i efterhand kan tyckas väldigt barbariskt och stenålderslikt, men då tyckte man att det var den naturligaste sak som fans. Våran magister i biologi som vi förövrigt snabbt döpte om till sporis var en lustig liten ögonprydd herre med kulmage och mittbena, hans största intresse var schack så vi hade som taktik att prata schack i början av lektion och plötsligt var lektionen slut innan den ens hade börjat."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Det stora återhämtningsdagen?

"Har precis återhämtat mig efter gårddagens värsta och skönaste sommarvärme, då man i stort sätt var ute med bar överkropp från tidig m...