11 september 2023

En av många små tankar: Varje dags prövning?

"Den tekniska utvecklingen går snabbare och snabbare för varje dag som går, det mediala hittar nya uppgraderingar för att bli så effektivt som möjligt. AI tekniken gör att studenterna lätt kan fuska sig igenom sina tentor och komma fram i sina karriärrer via AI robotliknande svar. Inte konstigt att lärarna på den nivån är oroliga, risken finns att vi bygger framtidens kompetens på någonting som en robot har tagit fram? Självklart kan vi knappast stoppa den här utvecklingen, snöbollen har börjat rulla för längesedan. Dom ända som kan stoppa utvecklingen är bakåtsträvarna, dom som menar att det var bättre förr? 


Min generation har varit med om en lavinartad utveckling sedan 60-talet, mer än vad som någonsin hänt förr? Är man som jag uppväxt med kassettband och frontmatade videobandspelare är dagens tekniska möjligheter hur spännande som helst. Allt det där är inte bara guld och gröna skogar, medans vi får ta del av en explosionsartad teknisk utveckling, så håller moder natur på att rasa ihop vid sidan om. Hur världen ser ut nästa generation kan man bara spekulera om, men jag hoppas dom får tillgång till en blomstrande värld utan krig ond bråd död och utan klonade bankomatkort?"Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...