14 april 2022

För första gången såg jag cirkusen i sin helhet?

Kom att tänka på när jag var barn på 60-talet och äntligen skulle få gå på cirkus för första gången i mitt liv som hade kommit på tillfälligt besök till stan. När man var barn hade knappt mina föräldrar råd med några cirkusbesök, men då klev min morfar fram som en räddande ängel och sa att visst fanken skall ni få gå cirkus nu eller aldrig men bara om jag får följa med det är liksom villkoret som knorren på grisens svans. 

Naturligtvis följde morfar med glad i hågen och betalade kalaset vi köpte strutglass några sockervadd, vi såg en helt fantastisk föreställning med allt ifrån clowner akrobater sjölejon våghalsiga trapets nummer lindansare jonglörer elefanter dresserade pudlar till en vild kosack ridning utan dess like som fick oss barn att för stunden stelna till som isglassar vi njöt varje sekund utav föreställningen. Naturligtvis med en charmant cirkusdirektör som gjorde allt i sin makt för att sälja varje nummer i sin helhet naturligtvis så lyckades han med den bedriften. För samtliga föreställningarna under några dagar var fyllda från golv till tak av lyckliga människor.


Ett gäng badande trumpetande cirkuselefanter i centrala Örebro någon gång under det ljuvliga 60-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När komfortzonen rubbas?

"Går precis in i en fyra dagars lång och efterlängtad ledighet, ni kan inte ana hur djävla skönt det känns huden knottrar sig faktiskt....