30 april 2022

Konsten att föra vidare traditioner och andra saker och ting?

På jobbet snackar vi hur himla viktigt det är att behålla våra svenska traditioner så länge som möjligt. Att hålla dom levande och föra vidare dom, speciellt nu där allting runt omkring förändras på gott och ont. Om kanske 50 år kanske vi har helt andra traditioner som ser helt annolundare ut eller inte? Vädret blev som jag hade förutsätt en solig förmiddag en molnig eftermiddag, hoppas bara kvällen blir fritt från regn och annat? Tydligen så hade det kommit en hel del nysnö högt uppe i Sverige det lät inte speciellt kul? 

Om ett par timmar så inväntar vi våra gäster, som ska äta sill och potatis som är en tradition som vi inte gärna rubbar på. Vi frågade tonårsdottern om hon ville med till majbrasan i kväll, nja sa hon det låter inte kul jag är gärna hemma med våran jycke Dino. På ett sätt förstår jag henne själv tyckte jag inte att det var så himla coolt att kolla på en brasa ett par timmar, men det förändras när man blir äldre som jag. Då får man ett annat perspektiv på saker och ting.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Den som lever får se?

"Tja, våren kom och vände allt ifrån en sjuhelsikes storm via snö och regn kanske våren ändå stabiliserar sig till slut? Eller inte? Ni...