11 april 2022

Man kan hålla på längre med andra saker?

Just för tillfälligt befinner vi oss i ett sjukt galet klimatväder med ömsint snökaos till tok varmt plus över 10 någonstans i närheten? Vi konstaterade i familjen även att det var ganska längesedan vi hade snö påsk på våran utealtan, men idag låg faktiskt solen på https://www.svd.se/a/vQllkm/risk-for-farlig-branna-i-varsolen och pressade så den stora snömängden som kom i fredags är så gott som minimerad. Kanske är det så att dom globala klimatförändringarna ar gjort att aprilväder fenomenet kommer hålla på längre än normalt? 

Såklart är det bara amatörmässiga spekulationen men även jordnära trovärda analyser åt nåt håll är vi ju på väg som sagt? Men åt vilket vet vi naturligtvis inte, visste vi det skulle förhållanden säkert se betydligt annolundare ut eller inte tja den som lever får se? Kvällsmaten idag blir ett himmelsk hopkok med högrevsburgare pommes frites en fransk omelett till matlåda och toscansk tomatsoppa till dottern. Till förrätt hade vi kvar lite kaltbach creamy ost och ett gäng tryffelsalami samt såklart lite italiensk vitt vin därtill, det är sånt vi kallar för en skvätt vardagslyx i all enkelhet.

Skönt att hålla på längre än normalt?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...