24 augusti 2020

Dagsbagatellen: Historien, om förra veckans bröllopsdag.

Vad gör en, bra dag bra? Jo, man fyllde den förstås med ett positivt innehåll. Eftersom det var, våran bröllopsdag förra veckan .Tack gode gud, för denna ljusglimt. Vi firade faktiskt, vår 16 åriga bröllopsdag. Det trodde vi aldrig, men det gjorde vi. Då tänkte vi, för blott ett ögonblick. Kliva ut, ur vår förutbestämda fyrkant. För att just, göra den där bröllopsdagen minnesvärd.

Vad fyller man då, dagen med för innehåll? Jo, man grillade entrecote .Man grillade spetskål. Frugans klara favorit. En nymodighet för mig? Fixade i ordning klyftpotatisen. Från eget land. Man plockar egenodlad plocksallad, lite örter, några lagom heta chilin. Från eget land. Till detta, våran hemmagjorda grönpepparsås med lite sting på knorren. En superb,70-tals kvarleva .Med ett oförtjänt dåligt rykte.

I dryckesväg. Serverade jag naturligtvis ett rosa bubbel, vitt vin till förrätten, rött till varmrätten. Samt ett österrikiskt, dessertvin till desserten. Desserten, blev en fri tolkning från mormors gamla kladdkakerecept .Men jag knorrade, till det hela med kola och fudgegrädde.Färska direkt plockade hallon, från grannens häck. Som grädde på moset.

Efteråt, toppade vi det hela med en rökig mild whisky. Som är rombaserad, och lagrad på ekfat. Senare, toppade vi tillställningen ytterligare. Med en yster dans ,i den nedåtgående solens avlånga land. Man passar på, det sägs att man bara lever en gång?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: April april?

"Nu skall det tydligen bli kallare igen en period framöver där vårvärmen verkligen lyser med sin frånvaro och kylan med sin närvaro. De...