27 augusti 2020

Dagsbagatellen: Rolf, den osannolika hjälten.

En kvällsreflektion: 

Idag firade min familj.Min namnsdag.Min morsa,hade nämligen döpt mig till Rolf när det begav sig.Utav alla,dessa fantastiska namn.Så valde morsan Rolf? Bläää.Hur tänkte hon där? Andra tycker säkert om det? Men inte jag.I hate it.Jag har aldrig varit förtjust,i mitt andre namn.Det liksom suger,som min dotter säger om saker och ting.Det är ju bara en världslig sak! Inget annat! Skulle säkert,Karlsson på taket ha uttryckt sig.

Skit samma.Mitt namn,verkligen suger på riktigt.Jag lovar.Mitt andranamn alltså.När jag föddes,skulle säkert hälften av befolkningen heta Rolf.Så var det bara.Lika illa var det,med mitt första namn.På den tiden skulle,den andra halvan av den manliga befolkningen heta Tomas.Punkt slut.

Minns en fest,någon gång på 80-talet.Rättare sagt,delar utav den.Kände inte en käft,men jag kände värdinnan.Hon kände inte killarna,i församlingen.Inte brudarna heller? Värdinnan,ropade att jag skulle hjälpa henne i köket.Plötsligt reste 5 andra killar,samt jag.Festen,hade lyckats pricka in 6 killar.Hur osannolikt är det.Där alla hette Tomas,till råga av allt.Herregud,köp en trisslott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi fixar till andra advent till en pärla?

Idag har vi andra advent med lite marginellt snö på backen, någon minusgrad och svinhalt med betoning på halt så in åt helvete. När jag var...