29 augusti 2020

Dagsbagatellen: Ett slut, och en början på något nytt?

Sista helgen som -60.Vad gör man då? Exempelvis, kan man måla staketribbor? Klippa bort topparna på häcken. Tänker faktiskt inte göra, nåt av dom alternativen. För jag tänker, festa till idag. Ingen bärsärkagång eller så? Kanske nått åt, salongsberusnings hållet? Det visar sig, vad dagsformen säger. Litar till fullo, på kroppens signaler.

Nästa helg, blir det lite mer än salongsberusning. Men inga förvirrade sjöslag, accepteras. Inte heller, löst folk liggandes under bordet. Fest blir det, hur som helst. Då man går in, i ett nytt mentalt årtionde. Som en oskriven bok, som skall fyllas i. Ska man nu summera, första halvan av livet? För jag tänker bli, minst 120 bast? 

Då skulle man kunna säga. Att jag, kunde ha gjort saker bättre? Kunde möjligtvis ,ha varit lite smidigare i vissa lägen. Lite tuffare i andra. .Men nu är, det som det är. Det funkar bra, trots allt. Naturligtvis, kan allt vara värre? Samtidigt, så mycket bättre. Okej, en fullgod summering så här långt. Nästa summering, kanske kommer om 60 år? Eller kanske något tidigare. Troligtvis, blir det så.

Det hela bottnar i, att man får vara frisk. Ha innehållet ,i skallen funktionsdugligt. Men negativa förändringar, kan komma med blixtens hastighet. Snabbare, än vad man tror. Det lite tråkiga, i allt det goda är att polerna smälter allt snabbare. Havsnivån, stiger allt högre. Det för med sig, dödliga komplikationer både för människor och djur.

Tror nog, att vi inom kort får se en radikal väderförändring. Säkert, inom en 10 års period. Som kanske inte är, till mänsklighetens fördel. Med facit i hand. Har vi låtit, det mesta gå för långt. Som vi säkert inte alls, kan reparera .Eller så är det bara, en naturlig process. Som sker med jämna cykler? Vad vet jag? Allt är bara teorier? När jag var ung .Var det varma somrar, kalla vintrar med skare. 4 årstider ,med skarpa linjer. Det var då det .Inom kort, får vi nog leva med 2 årstids perioder. En varm, och en blöt. Som vi hade, för tusentals år sedan. Tillbaka till nollpunkten, alltså?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Om den saliga blandningen?

"När jag vaknade denna söndag så både det snöade och regnade i ett kaosliknade tillstånd, herregud tänkte jag i mitt stilla sinne inte ...