24 augusti 2020

Dagsbagatellen: Dom sista ,skälvande dagarna som 50 plussare.

Hur resonerar man, dom sista skälvande dagarna som 50 plussare? Tja, livet fortsätter att rulla vidare. Man får vara frisk. Har en förstående familj. Ett okej jobb. Inget överflöd av pengar? Alltså, ett sorts välbefinnande utan ekonomisk buffert? Det här med pengar ,är alltid en utbildningsfråga? Eftersom jag, jobbar i en låglönebransch. Då har jag bara, den löningen jag får? Pronto!

Inga provisioner, inga förmåner, inga fördelaktiga villkor. Ingen fallskärm, som vecklas ut vid pension. Kort sagt, ingenting av den varan. Hur resonerar man då, om åldern? Tja, bara att gilla läget. Att anpassa sig, efter vad som gäller idag. Förkovra sig, vad som gäller för framtiden. Men visst, känns det som. Att man går in i, den sista fasen före pensionen.

Vad händer sedan? Allt handlar om, att få vara frisk. Få ha sin arma, skalle funktionsduglig. Samt alla kroppens organ, och delar intakta. Att få njuta, av nuets teknik och möjligheter. Och göra det bästa, av här och nu .Rätt som det är, kan ens förutsättningar drastiskt förändras. Om denna väntade dramatik, vet jag inte ett spår om idag. Allt det där, står skrivet i stjärnorna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Om den saliga blandningen?

"När jag vaknade denna söndag så både det snöade och regnade i ett kaosliknade tillstånd, herregud tänkte jag i mitt stilla sinne inte ...