30 augusti 2020

Dagsbagatellen: Amazonas, en döende plats hos en döende moder jord.

Tittade ett ögonblick, på ett reportage om Amazonas. Blev så jävla bestört, av det jag såg .Vilket fick mig, att för en stund. Tappa tron, på mänskligheten. En av världens viktigaste delar. Är totalt sönderexploaterat, av giriga och skrupelfria skogsägare .Som totalt skiter i, hur det går. Naturligtvis, med regeringens goda minne. Kan ge mig fan på. Att hela den Brasilianska politikereliten, är sjukt korrumperade.

Samtidigt som det finns sjukt mycket, makrill på vissa platser. Knappt inga, i dom grönländska vatten .Vilket betyder, att dom grönländska vattnen är uppvärmda. Naturens förutsättningar ,håller på att förändras. Tyvärr, åt det negativa hållet. Inom en 10 års period, tror jag att vi har ett annat scenario på väderfronten? Det behöver man inte vara. En vetenskapsman, för att dra den slutsatsen. Jag vägrar, tro att jorden går under. På grund, av den ständigt pågående förstörelsen av moder natur. Förr eller senare, så tröttnar hon.

Om man ska, ge sig på en världsomspännande analys? Så skulle man nog, kunna säga att. Vårt klot, är inne i ett allvarligt sjukt tillstånd. Som kanske aldrig, någonsin kan repareras igen? Men som den obotliga, optimist jag faktiskt är. Så inbillar jag mig, att nästa generation. Har mera vett i skallen, än vad vi besitter. Låt oss hoppas, att så är fallet.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu för tiden står träden fortfarande gröna?

Även en trotsig tonåring får krypa till korset med viss tvekan efter att ha varit ute större delen av dagen med skolans friluftsdag med skri...