01 september 2020

Dagsbagatellen: Ett magiskt streck, skall passeras.

Sista dagen, på rätt sida 50 strecket. En ödesmättad dag, full av gamla sorger. Även mot ,vad som komma skall? I morgon är man ,på fel sida om det där 50 strecket .Då är det andra ,bullar som väntar. Andra degar som gäller. Tja, det hela är mest en mental grej. Egentligen, så händer inte så himla mycket? Mer än, att kroppen blir ett år äldre. Ungefär, som datanördarna inte ett visste ett skit. Om vad som väntade, bortom nästa millennium? Det gick ju bra, så här med facit i hand.

Förhoppningsvis, blir man både klokare och mognare? Enligt min kära hustru. Blir jag nog aldrig, riktigt mogen? Kanske lika bra det? Men efter hand, kanske jag mognar .Som ett ädelt, gammalt vin? Det skall till många delar, i den mognande processen. Allt har sin tid, sa alltid min kloka mormor. Som själv, levde under den parollen. Förr i tiden, var man skitgammal redan vid 50. Ibland tidigare .Då fick man ringklocka på käppen, och hela baletten.

Idag är 60 bast, inget att prata om. Det är det nya 40, enligt friskhets experterna. Alltid något, att se fram emot. I och för sig, så är man aldrig äldre än man gör sig. Personligen, har jag aldrig varit lill-gammal. Varken förr eller senare? Utan alltid, hållit mig på en ganska stabil jämn nivå. Fast det där, med mognadsgraden. Har aldrig liksom, blommat ut. Vilket kan jag tycka ,är till min fördel.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...