18 september 2020

Koncist: Om en magisk skruvad skådis som häcklade i göknästet.

Det där med att göra bra uppföljare till succé filmer är baske mig inte lätt många har försökt men några få har lyckats såklart med vissa förtjusande undantag. Personligen tycker jag att filmerna om Jason Bourne med Matt Damon dom ärr bra rakt igenom. För att inte glömma gudfadern filmerna på 70-talet herregud så bra dom var alla rakt igenom. 

En av mina absoluta favoritfilmer från 70-talet är en lysande film som heter Gökboet med Jack Nicholson denna underbara smått naturtrogna småmysiga människa. Ett stycke magisk skådis med ett så brett grymt och rejält register. Gökboet är enligt min mening en av dom allra bästa filmerna någonsin. Dess engelska titel är: One flew over the cuckoo´s nest regisserad av superlegenden Milos Foreman vem han är, behöver man inte vidareutveckla.

Som i dagarna fick en halvdan uppföljare filmen som för övrigt heter Ratched med bland annat fixstjärnan Sharon Stone i huvudrollen. Tyvärr föll den inte alls på kritikernas känsliga läppar den dippade helt enkelt surt sa räven. Som sagt det är skitsvårt att göra bättre uppföljare till en redan given succé vad kräver dom?

Inte minst inom musik branschen där man hela tiden måste överträffa sig själva för att ligga på topp hos fansen. Där är konkurrensen stenhård och marginalerna är små fansens gillande genereras såklart i pengar. Som naturligtvis kan peppa stjärnorna till att fortsätta nå oanade höjder med sin musik det ena följer det andra.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...