16 september 2020

Koncist: Om det överlagda och sänkta till det mentala virrvarret!

Tänk så många knepiga människor det finns det otäcka i arian är att dom lever mitt i bland oss. Bland annat den där galna danska u-båtsbyggaren en charmig psykopat vilket dom oftast är som bjöd in den icke ovetande svenska journalisten. Inte trodde hon att hon aldrig mera någonsin skulle komma tillbaks med livet i behåll det var nog bara den där galna dansken som visste om det. Hela grejen verkade vara så jävla noga överlagt som det bara kan bli. Det var inte förrns några få dagar sedan som han erkände det där vansinniga mordet vad fick han att till slut erkänna dådet fick han större friheter?

Även när mentalsjukhusen lades ned flyttade några av dom in i vanliga familjehus dessa arma krakar skulle plötsligt klara sig helt själva efter kanske ett helt liv inspärrade på mentalsjukhus. Ingen lätt grej för en sådan som varken har jobbat betalt räkning städat handlar eller kanske ens tvättat sig själva. I regel var dessa splittrade människokroppar omyndigförklarade vilket inte gjorde saker och ting enklare.

Det tragiska i det hela är att många fortfarande inte får någon hjälp med sina psykiska åkommor. En del slussas vidare mellan olika instanser som hjälplösa bollar som sällan har någon trygg mottagare. En del får hjälp kanske på grund av att dom till slut får någon sorts diagnos och kan behandlas efter den då först har man något att gå på. Känner en hel del som totalt har tappat tron på myndigheterna deras spontana version av dom är entydiga. Dom är som blindtarmen i din kropp den finns där men fyller ingen funktion klipper man bort den så saknar ingen den?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När drömmarna lyfter?

"Alla har vi väl våra drömmar stora som små, kanske är det så att någon procent av alla samlade drömmar har gått i uppfyllelse? Oftast ...