16 september 2020

Koncist: Att sälja in sig som ulv i fårakläder!

Försäljare i all ära men visst är dom jobbiga snudd på påflugna åtminstone dom som jag har råkat ut för. Det är ju en hel del alltifrån dörrknackande dammsugsförsäljare säljare av både svensk lexikon och nordisk kriminalkrönika till dom mera oborstade telekom säljare. Självklart så har dom sina direktiv och provisioner på allt dom säljer att jobba in en stor och trygg kundkrets. Kanske var lättare förr än nu i nutid där både villkoren och förutsättningarna ser helt annorlundare ut på liv och död med kniven på strupen.

Eftersom jag har själv har jobbat hiskligt länge inom livsmedelsbranschen då vet jag exakt hur säljarna fungerar hur dom jobbar vad dom är ute efter. Personligen så hade jag mina mallar redan klara så allt var på mina och ledningens villkor vad som skulle komma in i sortiment allt var centralstyrt. Förutom dom så kallade "hyllvärmarna" som man själv kunde modulera med på lokalnivå ett synnerligen trevligt och givande jobb så länge det varade?

Reagerade när någon på teven skulle träffa en säljare på ett teknikvaruhus en som såg snäll ut ok då kanske dom redan hade gallrat bort dom elaka? Kvar blev endast dom snälla ulvarna i fårakläderna som med berått mod lätt skulle kunna sluka både mormor och hennes moster i ett enda nafs. Allt för att sälja exempelvis en högteknologisk brödrost den enes bröd den andres död således hårda bud i säljarbranschen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Även solen har fläckar?

"Det synnerligen ostabila vädret fortsätter med regnvarningar under kvällen, det väntas komma in typ runt 30 mm regn och översvämmninga...