12 september 2020

Bild & Ord: Borgerlighetens soptunnor!

 Bild 46: Verket "Borgerlighetens soptunnor", av bildskaparen G.zero-T.

Mitt hem är min borg? Kanske man kan säga så, när man bor i ett slott? Vem gör det, förutom kungen? När man inte gör det. Så känns ändå, Som om Örebros slott, är min borg. Ett tryggt ställe, man har vuxit upp omkring. Ingen påtaglig kriminalitet. Det var då det. På 60-70-talet.Nu mera, törs inte ens tjejerna gå ut efter klockan 20.Va fan, är det för värld som vi lever i? Ska man behöva vara rädd, när man ska gå ut. Herregud. Vara rädd, för att någon ska klubba ned dig. Nää, fy fan.

I min värld, ser jag att allt börjar eskalera. Ur det negativa hållet. Brotten, blir både grövre ihärdigare och påtagligare. Kanske, speglar det samhället som vi lever i. Det speglar nuet. Där ingenting, är som man är van vid. Strukturer förändras, balanser rubbas, fundament flyttas till platser vi inte är vana vid. Allt runt omkring oss, omstruktureras till nåt vi inte vill kännas vid. Kvar blir bara, tomma livlösa fragment. Av vad som, en gång var ett fungerande samhälle.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ett ögonblick i verkligheten?

"Haft en liten oansenlig dust med min tonårsdotter till slut gav jag upp, det gäller att kunna ta att man är helt pantad totalt idiotfö...