17 september 2020

Bild & Ord: Ett ögonblick i mängden.

Bild 54: Verket "Ett ögonblick i mängden", av bildskaparen G.zero-T.

Det finns, endast ett fåtal personer. Som jag tänkte berätta om, i ett par avsnitt. Dom flesta av dom, är dessvärre döda. En del sedan länge .Som har, påverkat mitt liv. Till den jag är. Dom som har peppat, mig bäst efter sin förmåga. Dom som har lyssnat, på mina ibland smått fantastiska utlägg. Om ditten och datten, om fakta och fantasi. Dessa personer, där var och en var unik. Såklart, så är att varje människa är unik på sitt sätt. Det utgår vi ifrån .Men dessa personer, är på en nivå högre än det unika?

Jag börjar med min mormor. En hemmafru, till en egocentriskt verkmästare inom asfaltbranschen. Han var en, av många så kallade "asfalt rallare". Familjen, fick utan protest flytta med så länge .Vägen fortsattes byggas. Det blev ett par stopp, för mina morföräldrar. Denna mormor, var det snällaste utav dom alla. Hon fogade sig i allt, för hennes barns skull. Under hela min uppväxttid. Sa hon inte, ett enda ont ord. Det var hon, som såg till. Att jag kunde leva med, och för med mina fantasier. Hon var en så viktig del ,i mitt egna fortsatta sociala byggande.

En annan viktig person, var såklart min plast farfar. En charmör, utöver det vanliga. En som kedjerökte, Prince utan filter. Precis, som över 50 % av befolkningen också gjorde. Denna man, hade en rastlös syster som drog iväg till Eldslandet som cowgirl.Nån gång på 20-talet.Vilket var strongt gjort, vid den tiden. En kvinnlig pionjär. Som inte bangade, för lite äventyr i okänt land. Men plast farfar, dog en allt för tidig död. Hans hjärta, orkade inte med hans dubbeljobb. Dels som gummiarbetare på dagen, dels som bensinmacksföreståndare på kvällen. Vi spelade, ett sista parti fia med knuff. Som han älskade. Några dagar, senare dog han i sviterna efter en hjärtinfarkt.

Fortsättning följer...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...