18 september 2020

Bild & Ord: En stilla flirt med livet.

 Bild 57: Verket "En stilla flirt med livet", av bildskaparen G.zero.T.

En som betydde mycket, för mig under min gryende uppväxt. Var en av mina, tre morbröder. En rolig man, med en kappsäck full utav galna upptåg. Egentligen, så visste man aldrig var man hade honom. Som en oberäknelig gubben i lådan, briserade han ut sina skämt. Till höger och vänster. Sånt gillade jag då, men även idag. Fick nog, en hel del sånt utav honom. Det oberäkneliga.

Minns en gång, då han jag och hans rundlagda hustru. Skulle tälta på Åland, under ett par heta sommardagar i mitten av 70-talet. Hans hustru, var kroppsligt sätt. Raka motsatsen, till min morbror. Som var smal, som linjal i sin kroppsform. Hennes, specialitet var en överjordisk god Janssons Frestelse. Med mycket grädde i. Som slog allt, i matväg. Den klassiska rätten, blev hennes goda signum.

Vi började, redan på båten med att. Med att tanka oss fulla, med ett par tre stadiga groggar. Som han sa, skulle lätta på all ingrodd problematik? Naturligtvis, så trodde jag honom. På den tiden, trodde jag på allt och alla? Så godtrogen var jag. Och så, skålade vi vidare. Väl framme, på campingplatsen började det regna. Så in i helvete, också. Morbror och jag, var i gasen. Ovädret, höll i. Hans fru, började längta hem. Tillsammans, upplevde vi ändå ett par fantastiskt minnesfulla dagar på Åland. Vi förblev, dom bästa vänner långt inne i döden.

Obs! Se föregående.

Fortsättning följer...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Bland lunk och lata dagar?

"Nästa vecka skrider vi emot midsommarhelgens öden och äventyr, en helg som kan innehålla precis allt mellan himmel och helvete? En äkt...