17 augusti 2020

Bild & Ord: En frukost.

Bild 31:Verket "En frukost", av bildskaparen G.zero-T. (RAB.-16)

Med ålderns dagars rätt. Så inser man att, frukosten blir allt viktigare. En bra start på dagen, aktiverar dina "må bra" celler. Att fungera tillfredställande. Liksom motorer ,av alla dess slag. Som behöver ,sitt livgivande bränsle. Alla små grejer, vad det än är måste tillgodoses. Ett liv ditt enda, måste skötas om. En bra start för mig, är på vardagarna. Kaffe juice, en polarmacka med lök ost och salami. På helgerna, lyxar jag till det hela?

Då tar jag mig två polarmackor, med samma innehåll. Juice, ett ägg och fruktyoghurt. Som sagt vad, så är just en stabil frukosten. Den viktigaste ,på hela dagen. Den som, sätter just ribban för dagen. Högt eller låg, beroende på frukostens innehåll. För tillfälligt, är jag inne i en period där jag balanserar kosten. Få dom rätta bitarna ,att falla på plats. Låta bra kost, göra själva jobbet hela dagen .Naturligtvis, så handlar det om många faktorer. För att få allt att klappa. Hittar man personligt rätt där, så är det guld värt.

Delar av familjen, är väg till kick offen inför skolstarten i morgon. Med coacher, före detta lärare eller mentorer .Under två veckor, går dom på ett "on boarding" schema. För att på så sätt, lättare komma in i matchen. En samverkan, mellan eleverna och ämnespersonalen. Ett annat tänk, en annan pedagogik. Allting blir både nytt och, annorlundare än i den kommunala skolan. På den linjen, är vi på för närvarande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nu för tiden står träden fortfarande gröna?

Även en trotsig tonåring får krypa till korset med viss tvekan efter att ha varit ute större delen av dagen med skolans friluftsdag med skri...