22 augusti 2020

Bild & Ord: Ett skumt pokerliv.

Bild 37: "Ett skumt pokerlir", av bildskaparen G.zero-T. (fd. Tom Rabalder)

Kortspel, har alltid varit ett kärt nöje. I min familj, kör vi olika varianter .I olika former, med tvivelaktiga regler. En tolkningsfråga ,i vissa läger. Moralångest ,i andra. En gång i tiden. Så råkade jag, hamna på en illegal poker och spritklubb. Efter en rotblöta, på krogen. Där det spelades om, ganska höga belopp. Cigarr gubbar, med tjocka plånböcker .Drickandes sjörövargroggar, med tvivelaktigt anseende och utseende.

En både omtumlade, och kittlande känsla .För en ung, blåögd och omogen grabb. Som jag råkade, vara just då. Men alltid under parollen .Lagt kort ligger .Oskrivna regler, som sätts i bruk. Just den här klubben ,levde sitt eget liv. Med egna regler, eget flödande spritförråd. Egna värdinnor, utrustad kök, livvakter och bank. Hela grejen, var ganska surrealistisk. Men det var ju, det mesta på 70-talet.

I dagens enorma utbud, av både spel och dobbel. I alla dess former, så verkar patienser rena tönt grejen. Nu sitter, åtminstone min dotter uppkopplad och lirar olika strategi spel. Helt innesluten ,i sin egna högst privata bubbla. I dag, är just en sådan dag. Då även jag, utan nått moraliskt dilemma. Kryper in i min speciella bubbla. I den, kan man exempelvis dricka vin. En bra bubbla, låter det som. Där i tänker jag sitta, tills jag kommer på bättre tankar? Hoppas inte!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Om den saliga blandningen?

"När jag vaknade denna söndag så både det snöade och regnade i ett kaosliknade tillstånd, herregud tänkte jag i mitt stilla sinne inte ...