22 augusti 2020

Bild & Ord: Skira speldonnor.

Bild 36: Verket "skira speldonnor", av bildskaparen G.zero-T. (fd. Tom Rabalder)

Handlar om att all, musik i grunden har sin charm? Inbillar jag mig. Med vissa undantag. Eftersom jag är en stolt, punkare sen scratch. Så ratar jag av naturen, flertalet musikstilar. Eftersom, det inte alls tilltalar mig .Punk för mig, var och är en ren och skär protest. Mot det kommersiella. Mot överflödet .Mot allt högtravande byråkrati .Mot byrådirektörernas, mossiga paragrafer .Som ingen människa, begriper ett skvatt om?

Jag revolterade, både mot morsan farsan grannen och kungahuset. Mot allt, som jag trodde var skit. Vilket det i regel var. Skulle inte vilja, byta bort den där fina perioden. Den har liksom, format mitt liv. Precis som jag ville ha den. En skränande svavelosande utvecklingsfas. Som jag var tvungen, att gå igenom. Tackar, punk kulturen för detta. Utan denna oborstade fas. Blev jag inte, den jag är idag.

Kan idag ,förstå mina föräldrars våndan. När jag spelade typ Sex Pistols, eller annan ljuv punkmusik på högsta volym. Musik skall höras. Hög noice faktor, och byggas utav glädje. Det var en viss Lill Lindfors, som myntade det begreppet i en festival schlager. Naturligtvis, så lirar jag fortfarande punk. Tro fan det .På gamla dar, har min musiksmak breddats betydligt .Herregud, det finns så mycket bra musik runt om. Bara man tar sig tid, att hitta den .Den som söker finner? Oftast.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Summan av kardemumman?

"Nu har vi bott första veckan på det nya stället och det känns sjukt bra, från ett litet boende på under 60 kvadrat till ett stort radh...