05 augusti 2020

Bild & Ord: Bland tröstlösa, åkrar och grässtrån.

Bild 22: Verket "Bland tröstlösa åkrar och grässtrån" , av bildskaparen G.zero-T.

Vad är konst? Är det, sånt som vi ser? Eller det, som vi tror oss se? Konst kan både förtrolla, skapa frågor, väcka lustar, locka fram diverse ångest? Till och med krig, om det vill sig illa. Min konst, skapar jag inifrån mig. Längst inne i mitt innersta, plockar jag fram. Det som jag vill ha, just för tillfälligt. En sorts bildkonst i nuet. Allt annat är ointressant. Finner sånt, som tilltalar min personlighet. Sedan får betraktaren, tycka vad den vill.

Idag, är det den klassiska kräftpremiärdagen. På tal om annat. Kommer ihåg, när jag jobbade som stormarknadsbiträde. Som det hette förr. Fint med titlar. Då var jag både, mejeri och frysansvarig. Förr, fick man inte börja sälja vare sig kräftor eller julskinka. Förrns, efter ett visst datum. Så var det förr, då det begav sig. Knasigt ,kan jag tycka idag. Men då, hur normalt som helst. Mellanöl, som dom hade i butikerna. La dom ett svart skynke över på söndagar .Kanske var dom mer, religiösa förr? Vad vet jag? 

Till en viss minister, förbjöd mellanöls försäljning i butik. Ett av århundradets, mest korkade beslut ever. Tror det var, typ 1977 eller så? Igår, hade vi ett storslaget sillkalas crème deluxe för våra goda grannar. Det stora tabberaset i närkemyllans land. Idag lunch äter vi tappert upp, resterna av gårdagens storslagna sillkalas. Den som spar, den har. Sill kan man baskemig, kalasa på veckans alla dar. Om det kniper.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: Ekon från gårdagens klang och jubel?

"Börjar smått på att repa mig från gårdagens klang och jubelförsällning, vi var hemma hos moster och hennes gubbe på middag där det ser...