06 augusti 2021

När diverse profeter landar rätt i Närke myllan?

Det sägs att alla blir inte profeter i sin hemstad? I mitt fall Örebro, men några har blivit det såsom Torsten Ehrenmark som i för sig var född i Lindesberg uppväxt i Örebro men dog i London 10 Mars 1985. Även Hjalmar Bergman var av Örebro börd men dog i Berlin 1 januari 1931. Dessa lysande profeter hittade alltid hem till sina rötter, oavsett var på jordkloten dom befanns i? Sedan har vi självfallet vår svenska deckardrottningen Dagmar Lange, som dock lystrade till sitt författarnamn Maria Lang.

Hon var förvisso född i Västerås 31 Mars 1914 och dog i Nora utanför Örebro 8 Oktober 1991. Personligen är jag född här i Örebro för över ett halvsekel sedan, och med största sannolikhet kommer jag även dö här. Som sagt var man än befinner sig på jordklotet, så hamnar man alltid förr eller senare hem till sina rötter i mitt fall i Närkemetropolen Örebro. Av jord är du sprungen av aska du bli?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: På tal om det vädermässiga?

"Nu på morgonen kom det in en skvätt blötsnö som om vi ville ha det? Ner kom det i vilket fall som helst till mångas förtret, som efter...