06 augusti 2023

En av många små tankar: Det regnar och regnar?

"Det där smått helvetiska regnet som vi väntar har precis bara börjat drippa, än så länge kommer endast några få försynta droppar det som är lite väntas till slut bli enormt allt eftersom? Alla katastrofer stora som små börjar smått och rullar på som nån skenande ostyrlig snöboll som man inte alls hade räknat med? För mig gör det inte ett skit om det regnar sjukt mycket idag, för jag skall varken klippa gräsmattan inte ens häcken skall friseras? Det enda som har gjorts idag är när frugan gick lös med trimmern runt altanen diverse pallkragar och andra utrymmen som inte gräsklipparen förmäktar med. Ett sorts förberedande i alla avseenden. 


Min egna ledighet börjar närma sig sitt obönhörliga slut, från början en förväntans full resa som efter ett tag rinner ut i en hemlängtan borta bra men hemma bäst med andra ord. För övrigt så lyssnade jag på frugans vädjan angående min dusch så nu har jag skjölt av mig saltvattnen som band ihop min soltörstande kropp. Ur detta ploppade det fram en fager svan ur sitt salta skal och allt är precis som vanligt igen? Apropå vanligt så förvånas jag hela tiden över människans anpassningshet, att finna sig till rätta i sitt hemvanta element att vara plexibel med omständigheterna."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av många små tankar: När brödkaveln talar sitt tydliga språk?

"Funderar lite kring vår kroppsliga energi om hur man utnyttjar den på bästa möjliga sätt? I mitt fall nu när jag råkar ha en ledig dag...